Streetjazz fortsättning med Erika O´Neill - Workshop

Information

Startdatum
9 november 2024
Dagar
Lördag
Tid
15:15-16:45
Plats
Showdansskolan entré
Fredsgatan 14
Lärare
Erika O'Neill
Antal tillfällen
1 st
Nummer
10415
Avgift
295 kr
Häng med Erika O´Neill på en workshop i Streetjazz. Här möts jazzen och streetdancen och vill du utmana dig lite extra slänger du på dig klackarna. Vi fokuserar på koreografi.

Om kursen

Streetdance är ett konditionskrävande pass där man blandar stilar som t.ex. locking, popping, newschool och oldschool. Musiken är hip hop, funk och rythm´n blues. Streetdance är ingen renodlad stil utan utvecklas ständigt och varje lärare har sin personliga stil. Här "jazzar" vi till streeten och om du vill utmana dig lite extra kan du slänga på dig skor med klack.

Innehåll
Uppvärmning med teknik och styrka
Diagonaler
Koreografi

 Upplägg
Detta är ett engångstillfälle den 9 november.

Förkunskaper
Kursen är anpassad för dig som har 2 terminer förkunskap av ex streetdance, jazz, moderna mfl.

Kursledare

Erika O'Neill är verksam som koreograf, dansare och danslärare. Hon är utbildad vid Balettakademien i Stockholm och har under sitt yrkesliv skapat produktioner för både scen, tv och film. Hon är konstnärlig ledare för danskompaniet 'DXE Dance Orchestra' och har under de senaste åren koreograferat såväl egna dansföreställningar som prisbelönta dansfilmer men har även skapat koreografsika verk på uppdrag av bla. Länsteatern på Gotland. 

Erika arbetar med lekfulla uttryck där hon blandar friskt mellan allt ifrån folkliga dansstilar i kombination med street, nutida dans, traditionell jazz och floorwork. Hon inspirerars av dansens energi och dess olika uttryck där hon utamanar både sina dansare och sin publik med gränsöverskridande danstilar. På hennes klasser kan du förvänta dig rörelseglädje och virvlande 'flow' i kombination med teknik och rytmik. Erikas motto är "det blir aldrig fel, bara annorlunda". Ett motto hon låter genomsyra alla sina danslektioner med målet att skapa en trygg miljö för att främja dansglädje, utveckla och inspirera."  

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder fortsättningskurser samt att vi har ett stort utbud på andra dansstilar

Bra att veta
Klädsel: Sneakers, bekväma träningskläder och dansskor med klack om du vill utmana dig lite extra. Kursen genomförs på Marie Kühlers showdansskola Entré, Fredsgatan 14. Omklädningsrum med duschmöjligheter finns. Som elev hos oss har du alltid en reserverad plats till nästa termin.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

En del av studieförbundet Medborgarskolan